zaterdag 11 februari 2012

De week van Gaat-ie-Mee....Week 6

Deze week weer kans gezien heel wat foto's te maken, niet altijd een makkelijke klus omdat de viervoeters doorgaans altijd in beweging zijn. Heb ik dan eindelijk een leuk plaatje in het vizier dan wordt deze weer door voorbij rennende viervoeters vertroebeld, dus geduld is en schone zaak;-)
Maar dat is helemaal niet erg, de hoofdzaak blijft dat de honden plezier hebben en leuke foto's een mooie bijkomstigheid is,toch!?
Deze knappe dame is Libia, een Galgo. Libia is een rescue uit Spanje waar ze heel wat teleurstellingen heeft moeten doorstaan.
Nu is ze in hele goede handen en stukje bij beetje krijgt ze haar zelfvertrouwen terug, zo zie je maar wat een beetje liefde kan doen;-)
Flex is ook een rescue uit Spanje, tevens de wederhelft van Libia. Flex is wat zelfverzekerder dan Libia en dankzij  Flex heeft Libia een enorme stap vooruit genomen en durft ze steeds meer uit haar schulp te kruipen, natuurlijk met heel veel hulp en liefde van hun baasjes die zielsveel van hen houden :-)
Dit is kleine YoYo een vrolijke jongen die graag op muizen, katten en kikkers jaagt maar gelukkig zijn die niet op ons weiland aanwezig ;-)
Dit is zachtaardige Tjep. Ik vind haar ogen een beetje op Pipo de Clown lijken.
Het is bijna een wonder dat Lily hier even stil staat want zoals het een Border Collie betaamd is ze de hele wandeling bezig om de groep een beetje bij elkaar te houden :-)
Reef neemt hier een een time-out. Ze blijft me verbazen hoeveel energie er in deze dame zit ;-)
Moet altijd heel goed kijken wie nou wie is maar dit is Freek, de huisgenoot van Willem en Judith.
Dit jaargetijde is ideaal voor de stoere Bommel
Guusje is hier erg trots op haar balletje dat ze na een wedstrijdje met haar soortgenoten gewonnen heeft.
Dit is dan Willem. Willem is een paar jaar ouder dan Freek, te zien aan zijn grijze snoet:-)
Joy is al behoorlijk op leeftijd, ook heeft ze last van haar gewrichten waarvoor ze medicijnen krijgt. Ze pakt dan ook regelmatig haar rustmomenten, het liefst in combinatie met een balletje. Nu we ons eigen weiland hebben is dit goed te doen;-)
Ook voor Jana is dit bare winterweer ideaal.
 ze krijgt met dit weer dan ook regelmatig de gekke 5 minuten.
Dolce is tijdens de wandeling continu in beweging, als de ene viervoeter niet met hem wil spelen even goede vrienden maar dan zoekt hij gewoon iemand anders op, er is altijd wel iemand te vinden voor een dolletje:-)
Tessa is de oudere huisgenote van Lily, in plaats van de groep bij elkaar te houden, houdt zij zich liever bezig met balletjes :-)
Lola trekt hier even een sprintje met al haar 4 poten van de grond
Storm die me bij het ophalen steevast enthousiast staat op te wachten heeft hier iets in het vizier, waarschijnlijk een andere viervoeter waar hij lekker mee kan ravotten;-)
Ziggy gaat eigenlijk er het liefst met Paco ervandoor waardoor ik in het verleden soms uren op hen moest wachten. Ondanks dat ze nu niet meer kan weglopen heeft ze het toch nog reuze naar haar zin, ze rent nu gewoon over het weiland rond:-)
Joey in een spelbooghouding om een soortgenoot uit te nodigen voor spel.
Asjabi lijdt aan 'degeneratieve myelopathie' een niet behandelbare aandoening waarbij de zenuwuiteinden afsterven wat resulteert in een verlamming aan de achterpoten. De baasjes van Asjabi zijn hier natuurlijk erg verdrietig over maar maken optimaal gebruik van de tijd die ze nog samen hebben. Tijdens de wandeling merk ik er gelukkig nog niet veel van. Asjabi doet het rustig aan maar heeft soms ook nog wel de gekke 5 minuten. Als ik hem kom ophalen staat hij me nog altijd bij de deur al op te wachten om snel in de bus te dus dat is een goed teken;-)
Youp heeft er hier de vaart goed inzitten gezien zijn oren.Naar mensen toe is Youp een beetje verlegen maar daar is in omgang met zijn soortgenoten helemaal niets meer van te merken;-)

Nou dit was dan het eerste gedeelte, in het volgende hoofdstuk zullen de onderlinge aktiefoto's aan bod komen en natuurlijk de filmpjes.
Staat uw hond (nog) niet op de foto, niet getreurd, ik probeer iedereen aan bod te laten komen maar ben ook vrij kritisch over welke foto's ik plaats, ik wil natuurlijk wel dat uw trouwe viervoeter op zijn of haar moois erop staat :-) Daar komt nog bij dat sommige honden net zoals ik trouwens cameravrees lijken te hebben, zodra de camera op hen gericht wordt zijn ze foetsie of kijken ze de andere kant op maar de aanhouder wint zal ik maar zeggen.

Tot snel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten